Menu

Καλάθι αγοράς

Close

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

espa espa

Πως να επιλέξω τα κατάλληλα παιδικά παπούτσια.

9 Ιουλίου, 2020
No Comments
παιδικά παπούτσια lalas

Πολλά είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται στους γονείς όταν έρχεται η ώρα να επιλέξουν τα κατάλληλα παπούτσια για το παιδί τους. Μήπως του είναι μεγάλο και δεν μπορεί να περπατήσει καλά; Μήπως του είναι μικρό, τον στενεύει και του δημιουργήσει πληγές; Πολλές φορές μάλιστα δεν ξέρουν και ποιο είναι το σωστό νούμερο για αυτά καθώς και αν πρέπει να είναι μαλακά ή σκληρά.

Κατά την επιλογή λοιπόν ενός παιδικού παπουτσιού θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Μια λάθος επιλογή παπουτσιού ίσως δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στα ποδαράκια του παιδί σας, το οποίο μάλιστα ίσως και να το κουβαλά μια ζωή.

Γενικά κατά την επιλογή ενός παιδικού παπουτσιού θα πρέπει να προσέχουμε η σόλα να μην είναι πολύ μαλακή ( ούτε σκληρή ), ώστε το πόδι να συναντά φυσιολογική αντίσταση, και το εσωτερικό πέλμα του παπουτσιού θα πρέπει να είναι σωστά εξογκωμένο στην καμάρα και όχι επίπεδο.

Πως να επιλέξω τα κατάλληλα παιδικά παπούτσια.

Η αγορά λοιπόν των παιδικών παπουτσιών είναι πολύ απαιτητική. Εκτός του ότι πρέπει να αρέσουν στο παιδί, θα πρέπει και να εφαρμόζουν σωστά στο πόδι του. Θα ήταν προτιμότερο να ψωνίζετε παπούτσια μαζί με το παιδί, ώστε να είστε σίγουροι τόσο για το μέγεθος τους, όσο και για το κατά πόσο θα αρέσουν.

Οδηγίες για το κατάλληλο παιδικό παπούτσι :

 • Η σόλα του παπουτσιού θα πρέπει να είναι ελαφριά, ώστε έτσι να μην εμποδίζει οποιαδήποτε κίνηση στο παιδικό πόδι. Επίσης θα πρέπει να είναι αντιολισθητική κι επίπεδη. Να μην γλιστράει και να το κρατά σταθερό.
 • Το μπροστινό μέρος του παπουτσιού θα πρέπει να είναι αρκετά ευρύχωρο, ώστε να κουνιούνται τα δάχτυλα. Το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού θα πρέπει να απέχει από την άκρη του παπουτσιού γύρω στα 1,5 εκατοστά.
 • Ένας άλλος τρόπος για τον έλεγχο του μεγέθους είναι να βάλετε το δάχτυλο σας στο πίσω μέρος του παπουτσιού, ακριβώς πίσω από τη φτέρνα. Αν αυτό δεν χωράει να μπει άνετα τότε σημαίνει ότι το παιδί χρειάζεται μεγαλύτερο νούμερο παπουτσιού.
 • Τα παπούτσια να είναι μαλακά και εύκαμπτα. Να προσέξετε στο επάνω μέρος του παπουτσιού να μην υπάρχουν σκληρές ραφές ή σημεία κόλλησης που μπορεί να τραυματίσουν το ποδαράκι του με την τριβή.
 • Αγοράστε παιδικά παπούτσια με το εσωτερικό πέλμα του παπουτσιού να είναι σωστά εξογκωμένο στην καμάρα και όχι επίπεδο. Βοηθάει και δίνει μια πιο άνετη αίσθηση τόσο στο περπάτημα όσο και στο τρέξιμο.
 • Για ένα πιο άνετο περπάτημα και για μια πιο ανατομική λύση φροντίστε το παιδικό παπούτσι να έχει μια ελαφριά ενίσχυση στη φτέρνα ή οποία όμως δεν πρέπει να είναι ψηλότερη των 3,8 εκατοστών.
 • Προτιμήστε παιδικά παπούτσια που διαθέτουν πόρους, ώστε να αερίζονται τα ποδαράκια τους, αποφεύγοντας τους ερεθισμούς.
 • Αν το παπούτσι που διαλέξατε έχει κούμπωμα, φροντίστε να είναι ρυθμιζόμενο ώστε να εφαρμόζεται κατάλληλα επάνω στο πόδι, ανεξάρτητα με το είδος της κάλτσας που θα φοράει.
 • Κατά την δοκιμή του παιδικού παπουτσιού ζητήστε από το παιδί σας να φορέσει και τα δύο παπούτσια και να τα δοκιμάσει κατά το περπάτημα ή και το τρέξιμο, για να διαπιστώσετε ότι είναι άνετα.
 • Σωστή επιλογή στα υλικά κατασκευής του παπουτσιού. Τα δερμάτινα είναι τα ιδανικότερα. Συνθετικά υλικά ή και υλικά που δεν τηρούν τις προδιαγραφές μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή και αλλεργική αντίδραση.

Τι θα πρέπει να αποφύγετε:

αγορά παιδικού παπουτσιού
 • Στενά παπούτσια. Αποφεύγουμε να βάζουμε μικρότερα νούμερα παπουτσιών στα ποδαράκια των παιδιών μας.
 • Παιδικά παπούτσια με στενή φόρμα που εμποδίζουν στο παιδί να κουνά τα δάχτυλά του.
 • Παιδικά παπούτσια με ψηλό τακούνι γιατί υπάρχει πιθανότητα να στραμπουλίξουν το ποδαράκι τους και να δημιουργήσουν προβλήματα και μάλιστα μη αναστρέψιμα.
 • Στενές κάλτσες. Επιλέγουν πάντα το σωστό νούμερο στις κάλτσες, έτσι ώστε να είναι ευρύχωρες και άνετες για την σωστή κυκλοφορία του αίματος στο πόδι.
 • Δεν αγοράζετε ποτέ μεταχειρισμένα παπούτσια στο παιδί ή να του φοράτε τα παλιά των μεγαλύτερων αδερφών. Κάθε μεταχειρισμένο παπούτσι έχει πάρει την φόρμα του ποδιού που την φορούσε και δεν είναι κατάλληλο για το ποδαράκι του δικού σας παιδιού.

Χρήσιμες Συμβουλές – Tips

δοκιμή παιδικού παπουτσιού
 • Θυμηθείτε ότι η ανάπτυξη ενός παιδιού γίνεται με ταχείς ρυθμούς και ότι αλλάζει κατά μέσο όρο έως δύο νούμερα κάθε χρόνο. Μην αμελείτε λοιπόν να ελέγχετε το μήκος του ποδιού κάθε δύο / τρεις μήνες, ώστε να βεβαιώνεστε ότι το μέγεθος του παπουτσιού εξακολουθεί να είναι το σωστό.
 • Ελέγχετε τακτικά τα πόδια των παιδιών σας, για να διαπιστώνετε αν υπάρχουν κοκκινίλες, φουσκάλες ή άλλα σημάδια που δείχνουν ότι τα παπούτσια είναι ακατάλληλα ή δεν εφαρμόζουν σωστά.
 • Όταν αγοράζετε παιδικά παπούτσια, βεβαιωθείτε ότι έχουν καλή εφαρμογή φροντίζοντας να τα δοκιμάζει το παιδί σε όρθια στάση.
 • Επίσης δεν αρκεί να πατάτε το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού προκειμένου να ελέγξετε το περιθώριο στο μπροστινό μέρος. Τα παιδιά έχουν την τάση να μαζεύουν τα δάκτυλά τους!
 • Τέλος, επιλέξτε ένα κατάστημα που εξειδικεύεται σε παιδικά παπούτσια. Σε έναν τέτοιο χώρο είναι πολύ πιθανότερο να βρείτε εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα μπορεί να σας καθοδηγήσει.

Μην παραμελείτε πότε το θέμα επιλογής παιδικών παπουτσιών. Δώστε μεγάλη προσοχή και κάντε την σωστή επιλογή σύμφωνα με τα παραπάνω.

Βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα lalashoes.gr μια μεγάλη ποικιλία από παιδικά παπούτσια, τόσο σε μάρκες όσο και σε ανταγωνιστικές τιμές για την αγορά. Τα παιδικά παπούτσια που διαθέτουμε ακολουθούν όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές για ένα σωστό και άνετο περπάτημα.

Καλές αγορές!

Follow Us: