Menu

Καλάθι αγοράς

Close

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

espa espa

Ύψος τακουνιού σε γυναικεία παπούτσια και πώς να το επιλέξεις!

11 Ιανουαρίου, 2021
No Comments
Ύψος τακουνιού σε γυναικεία παπούτσια και πώς να το επιλέξεις!

Ας κάνουμε πρώτα ένα διαχωρισμό στα είδη τακουνιού. Υπάρχουν πολλά είδη τακουνιών στα γυναικεία παπούτσια.

Τακούνια με βάση,

  • Το ύψος τους
  • Το πάχος τους
  • Τη διατομή ή το γεωμετρικό τους σχήμα

Ας αναλύσουμε την κάθε κατηγορία ξεχωριστά.

Τακούνια με βάση το ύψος τους.

Σε αυτή την κατηγορία μπορούμε να διακρίνουμε τα γυναικεία παπούτσια με ψηλό τακούνι, με μεσαίο, με χαμηλό και αυτά χωρίς τακούνι. Κάθε ένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ψηλό τακούνι

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια γίνονται πολύ ελκυστικά καθώς προσδίδουν ύψος. Θεωρούνται στιλάτα και αρκετά κομψά. Τονίζουν την θηλυκότητα της γυναίκας και σκοπό έχουν να τραβήξουν τα βλέμματα. Ψηλοτάκουνα θεωρούνται αυτά που το ύψος τους ξεπερνάει τα 8 εκατοστά.

Το κύριο μειονέκτημά τους είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να κουράσουν ή να πληγώσουν τα πόδια. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε κακής ποιότητας παπούτσια.

Μεσαίο τακούνι

Το μεσαίο τακούνι στα παπούτσια αποτελεί μια πολύ καλή ενδιάμεση λύση. Προσθέτει κάποιους πόντους ενώ παράλληλα είναι λίγο πιο άνετο σε σχέση με το ψηλό. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα τακούνια που το ύψος τους κυμαίνεται από 4 έως 8 εκατοστά.

Γενικά επιλέγονται στην καθημερινότητα ή και σε επίσημες περιστάσεις. Μπορούν να φορεθούν για αρκετές ώρες αλλά δεν θα πρέπει να το παρακάνεις καθώς αν ξεπεράσεις το όριο ακόμα και τα μεσαίου μήκους τακούνια μπορούν να κουράσουν τα πόδια.

Χαμηλό τακούνι

Τα γυναικεία παπούτσια που το τακούνι τους δεν ξεπερνάει τα 4 εκατοστά θεωρούνται χαμηλοτάκουνα. Τα παπούτσια αυτά είναι αρκετά πρακτικά και άνετα. Μπορούν να φορεθούν για πολλές ώρες. Δεν κουράζουν εύκολα τα πόδια. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι χαρακτηρίζονται από μία διακριτική γοητεία.

Χωρίς τακούνι

Τα γυναικεία παπούτσια χωρίς τακούνι θεωρούνται πολύ πρακτικά. Συνήθως επιλέγονται επειδή είναι πολύ άνετα. Η αλήθεια είναι ότι μπορούν να φορεθούν για πολλές ώρες χωρίς να καταπονήσουν τα πόδια.

Τακούνια με βάση το πάχος τους

Λεπτό τακούνι

Το λεπτό τακούνι συνήθως επιλέγεται όταν η γυναίκα θέλει να τονίσει το κάτω μέρος του σώματος της. Το λεπτό τακούνι αναδεικνύει την θηλυκότητα και θεωρείται κομψό και σέξι ταυτόχρονα.

Το μειονέκτημά του είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις αν το έδαφος είναι ανώμαλο και η γυναίκα δεν προσέξει, μπορεί να προκληθεί κάποιο ατύχημα. Όπως και να το κάνουμε όταν ολόκληρο το βάρος του σώματος πατάει πάνω σε ένα τακούνι πολύ λεπτό, η ισορροπία προφανώς και θα περιορίζεται.

Χοντρό τακούνι

Το χοντρό τακούνι είναι πολύ πιο σταθερό στο βάδισμα καθώς προσδίδει καλύτερη ισορροπία. Όπως και να το κάνουμε, όταν το βάρος του σώματος μοιράζεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια τακουνιού, αυτό βελτιώνει κατά πολύ την ασφάλεια στο περπάτημα και προστατεύει από τυχόν ατυχήματα.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι τα γυναικεία παπούτσια με χοντρό τακούνι μπορούν να φορεθούν για περισσότερες ώρες και είναι πιο πρακτικά.
Τα είδη γυναικείων παπουτσιών που διαθέτουν χοντρό τακούνι είναι περισσότερα σε σχέση με τα παπούτσια με λεπτό τακούνι.

Τακούνια με βάση το γεωμετρικό τους σχήμα

Το σχήμα των τακουνιών ποικίλει . Υπάρχουν τακούνια,

  • Τετράγωνα: (Τα τακούνια με τετράγωνη διατομή είναι πολύ στιβαρά και εμπνέουν σιγουριά στο περπάτημα. Έχουν άψογη ισορροπία)
  •  Στρόγγυλα: (Τα τακούνια αυτά είναι στρόγγυλα στην πίσω πλευρά τους ενώ πολλές φορές έχουν γωνία στην μπροστινή. Αυτό το στιλ τα κάνει πιο θηλυκά και πιο κομψά)
  • Ορθογώνια: (Το στιλ αυτό είναι ίσως το πιο διαδεδομένο από όλα. Τα ορθογώνια τακούνια είναι συνήθως ψηλά αλλά θα συναντήσεις και αρκετά με χαμηλό ή μεσαίο μήκος. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι οι απότομες και κοφτές γωνίες που σχηματίζουν στις άκρες τους.
    Στις περισσότερες περιπτώσεις τα τακούνια αυτά δεν είναι ούτε πολύ χοντρά αλλά ούτε και πολύ λεπτά. Δηλαδή στην πραγματικότητα διατηρούν μια ισορροπία ανάμεσα στην κομψότητα που προσδίδουν τα λεπτά τακούνια και στην σιγουριά στο βάδισμα που είναι κύριο χαρακτηριστικό των χοντρών τακουνιών)
  • Κωνικό: (Αυτή η κατηγορία τακουνιού θεωρείται αρκετά ιδιαίτερη. Τα παπούτσια που διαθέτουν κωνικό ή τραπεζοειδές τακούνι έχουν ένα κύριο χαρακτηριστικό. Το τακούνι είναι πιο χοντρό στο πάνω μέρος ενώ λεπταίνει όσο πλησιάζει προς τα κάτω.)
  •  Τακούνια στιλέτο: (Πρόκειται για πολύ λεπτά τακούνια και ταυτόχρονα πολύ ψηλά. Αυτό το στιλ θεωρείται πολύ εντυπωσιακό. Προσδίδει πολύ ύψος ενώ παράλληλα τονίζει έντονα τη θηλυκότητα της γυναίκας.)

Υπάρχουν και άλλα πολλά είδη τακουνιών, όπως είναι η πλατφόρμα, το κρυφό τακούνι και η φιάπα.

Αφού κάναμε μια μικρή ανάλυση στα είδη τακουνιού, ας δούμε τώρα: Ταιριάζουν όλα τα είδη τακουνιών , σε όλους τους σωματότυπους;

Ταιριάζουν όλα τα είδη τακουνιών σε όλους τους σωματότυπους;!!!

Πηγαίνουμε για shopping therapy και βλέπουμε ένα ζευγάρι παπούτσια και σύμφωνα με την καταναλωτική μας αγάπη και συνήθεια, πρέπει να το αγοράσουμε. Ίσως γιατί είναι στη μόδα το χρώμα του, ίσως το σχέδιο του, επειδή θεωρούμε ότι θα μας ταίριαζε με ένα συγκεκριμένο ρούχο.

Και μέσα σε όλες αυτές τις σκέψεις που κάνουμε για να το αγοράσουμε, ξεχνάμε μια βασική: Είναι υπέροχο, όμως θα ταιριάζει στο σώμα μου;;; Μια κρίσιμη ερώτηση!

Ας αναλύσουμε λοιπόν ποια τακούνια και ποιο ύψος ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο.

Αν έχεις σώμα αντιστραμμένο τρίγωνο

Έχεις ανοιχτούς ώμους, μεγάλο στήθος, στενή μέση και γοφούς και λεπτά πόδια, οπότε θες παπούτσια που τραβάνε την προσοχή στο κάτω μέρος του σώματος σου, όπως μπαλαρίνες σε έντονα χρώματα. Επιπλέον, πιο χοντροκομμένα πέδιλα με λουράκι στον αστράγαλο μπορούν να εξισορροπήσουν τους όγκους του πάνω μέρους του σώματος σου, με αυτούς του κάτω.

Αν έχεις σώμα χωρίς καμπύλες

Εδώ έχουμε ένα σχετικά ίσιο σώμα, οπού η μέση ξεχωρίζει λίγο, ενώ οι πιθανότητες είναι πως είσαι ψηλή με αδύνατα πόδια. Αν το τελευταίο ισχύει, τότε προτίμησε παπούτσια σε γραμμή ταυ και με λεπτό τακούνι και απόφυγε χοντροκομμένα τακούνια, τα οποία θα κάνουν τα πόδια σου να μοιάζουν κοκαλιάρικα. Αν δεν ισχύει, τότε προτίμησε τακούνια σε φυσικούς τόνους, για να δημιουργήσουν μία επιμήκυνση των ποδιών σου. Σε κάθε περίπτωση, αν θες η σιλουέτα σου να φανεί πιο θηλυκή, προτίμησε παπούτσια με στρογγυλές ή οβάλ άκρες.

Αν έχεις μικροκαμωμένο σώμα

Έχεις λεπτεπίλεπτο σώμα και κατ’ επέκταση άκρα, ενώ τα πόδια σου είναι λίγο έως πολύ κοντά. Αυτό που χρειάζεσαι, λοιπόν, είναι παπούτσια που θα σε ψηλώσουν, όπως τακούνια και πλατφόρμες, με μάξιμουμ όμως ύψος τους 8 πόντους. Για να δημιουργήσεις και ένα εφέ επιμήκυνσης, μπορείς να διαλέξεις είτε peep-toe, είτε παπούτσια με έξω την φτέρνα, είτε παπούτσια με μυτερή άκρη, αλλά και μπότες κολλητές, που φτάνουν μέχρι το γόνατο. Ωστόσο, όλα αυτά δεν θα πρέπει να έχουν λουριά, λάστιχα ή σκοινιά, τα οποία θα κόβουν το πόδι και θα το κονταίνουν.

Αν έχεις σώμα κλεψύδρα

Έχεις έντονο στήθος και ώμους, λεπτή μέση και ανοιχτή λεκάνη, με λίγο πιο έντονα πόδια. Αν θες να τιμήσεις τις καμπύλες σου και να τις τονίσεις, προτίμησε τακούνια peep-toe ή παπούτσια με στρογγυλές άκρες, ενώ αν θες να μετριάσεις το πόσο έντονες φαίνονται, επίλεξε πιο στέρεα τακούνια, τύπου πλατφόρμα, και απέφυγε τα πιο λεπτά, όπως τα στιλέτο.

Αν έχεις σώμα μήλο

Οι ώμοι και οι γοφοί σου είναι στενοί, ενώ τα άκρα σου είναι λεπτά και ο όποιος όγκος συσσωρεύεται στον κορμό σου. Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να επιδιώξεις είναι να δημιουργήσεις μία ισορροπία μεταξύ των λεπτών ποδιών σου και του πιο έντονου κορμού σου και γι’ αυτό η καλύτερη λύση είναι παπούτσια με χοντρές σόλες και πλατφόρμες, ενώ κάτι παρόμοιο μπορείς να πετύχεις και φορώντας χαλαρές μπότες στο ύψος της γάμπας. Από την άλλη, αν θες να τιμήσεις τα λεπτά πόδια σου, μπορείς να βάλεις μπαλαρίνες ή πέδιλα με κορδόνια.

Αν έχεις σώμα αχλάδι

Το πάνω μέρος του σώματος σου, από τους ώμους έως την μέση σου, είναι μικροσκοπικό, ενώ από την λεκάνη και κάτω αρχίζει να φαρδαίνει. Οπότε, για να εξισορροπήσεις τη διαφορά, καλό θα ήταν να φορέσεις πλατφόρμες, που αφήνουν όλα τα δάχτυλα έξω, καθώς έτσι θα δημιουργηθεί και ένα είδος επιμήκυνσης των ποδιών σου. Αν θες να βάλεις μπότες, τότε να επιλέξεις εκείνες με τις μυτερές άκρες και τα ψηλά και λεπτά τακούνια, που φτάνουν πάνω από το γόνατο, και να αποφύγεις αυτές που φτάνουν μόνο μέχρι τη μέση της γάμπας.

Η αποστολή μας στο Lalas Shoes είναι να προσφέρουμε στυλ στους ανθρώπους και διαθέτουμε μόνο προϊόντα που πιστεύουμε ότι θα λατρέψετε όσο κι εμείς.

Ελπίζουμε πως  με όλες αυτές τις πληροφορίες να σας βοηθήσουμε να κάνετε την καλύτερη αγορά!

Follow Us: